Emerald Cruises start de bouw van Emerald Kaia en opent een nieuw tijdperk van luxe jachtcruises

Emerald Cruises, leider in kleinschalige rivier- en oceaancruises, zet de reis verder naar de ultieme cruise ervaring en start de bouw van het nieuwe superjacht Emerald Kaia. Het snijden van de eerste stalen platen voor de romp luidt een nieuw tijdperk van cruisen in die bijna aanvoelt als reizen aan boord van een privéjacht en onderlijnt de pioniersgeest van de bekroonde cruisemaatschappij op het gebied van luxe jachtcruises. Een reis naar het buitengewone en de mooiste plekken ter wereld, waar iedere dag begint met panoramisch uitzichten, unieke belevingen, culinair genot op het hoogste niveau en een allesomvattende luxe. 

De toekomst van jachtcruises

Tijdens een intieme ceremonie werden de allereerste platen van Emerald Kaia officieel gesneden in de scheepswerf van Halong in Vietnam. Als nieuwste innovatie binnen de jachtvloot wil Emerald Cruises luxe op zee herdefiniëren met uitzonderlijke voorzieningen en ongeëvenaarde ervaringen. Met een lengte van 120 meter en ruimte voor 128 gasten, combineert Emerald Kaia de intimiteit van een privéjacht met de voorzieningen van een luxe resort. Elk detail is zorgvuldig ontworpen om een reis te garanderen die niet alleen indrukwekkend is, maar ook meeslepend. Emerald Kaia wordt gekenmerkt door ultramoderne nieuwigheden en grotere ruimtes. Deze omvatten een vernieuwd Sky Deck met privé cabana’s en een nieuwe Sky Lounge, waar gasten kunnen genieten van een luxe openluchtbeleving en een weids uitzicht. De geliefde Marina, aangevuld met een nieuwe lounge, biedt een breder scala aan watersportactiviteiten. En aan de voorkant van het schip heeft het Observation Sun Deck een Spa Pool met ligstoelen, waardoor gasten nog meer mogelijkheden hebben om te ontspannen.

“Voortbouwend op het succes van de eerste twee jachten in de Emerald Cruises-vloot, weerspiegelt deze belangrijke uitbreiding niet alleen de groeiende interesse en vraag naar luxe oceaanjachten, maar versterkt het ook onze toewijding om nieuwe standaarden in maritieme uitmuntendheid te zetten,” zegt Glen Moroney, voorzitter en oprichter van Scenic Group.

Ongeëvenaarde luxe en ontspanning

Culinaire liefhebbers kunnen hun hart ophalen in de diverse eetgelegenheden aan boord die de smaakpapillen verwennen. Nieuwe blikvangers om naar uit te kijken, zijn de Night Market Grill, een grillconcept in Aziatische stijl dat plaats biedt aan maximaal acht gasten, en een uitgebreid terras bij restaurant La Cucina, waar gasten al fresco dineren kunnen ervaren.

Voor wie op zoek is naar ontspanning en verjonging, biedt de uitgebreide Elements Spa een oase van rust en ontspanning met een volledig menu aan behandelingen voor lichaam, geest en ziel. Emerald Kaia beschikt daarnaast over een indrukwekkende fitnessruimte met een buitenplatform voor zowel binnen- als buitenactiviteiten. Het panoramisch uitzicht op de oceaan zorgt voor een inspirerende trainingsomgeving.

Elke cruise aan boord van Emerald Kaia biedt een allesomvattende luxe ervaring. Van alle maaltijden aan boord en gratis dranken de hele dag, tot zorgvuldig geselecteerde excursies aan wal, exclusieve EmeraldPLUS culturele ervaringen, EmeraldACTIVE activiteiten, wifi, luchthaventransfers en fooien, zo goed als alle voorzieningen zijn inbegrepen.

Vanaf april 2026 zal Emerald Kaia naar enkele van de meest fascinerende bestemmingen en kustlijnen varen, en biedt daarbij ongeëvenaarde luxe oceaanzeilervaringen, van de Middellandse Zee en de Adriatische Zee tot de Egeïsche Zee en de Seychellen. Met toegang tot de mooiste stranden en verborgen baaien,  een uitgebreid aanbod aan watersporten, de unieke ervaringen en exclusieve excursies, beleef je niets minder dan de ultieme droomreis.