Ervaar de herfstmagie van Terschelling en zomer na op het unieke Waddeneiland

Terschelling, het op één na grootste Waddeneiland, is in het najaar een waar paradijs voor wie een prachtige Indian Summer wil beleven. Schilderachtige stranden, de wadden en uitgestrekte bossen in de warme tinten van de herfst, vormen de ideale setting voor een nazomervakantie. De ongerepte schoonheid van het eiland nodigt uit tot lange wandelingen, waarbij je de eerste migrerende vogels kunt spotten, tot een jeepsafari over het strand langs nieuwsgierige zeehonden, of tot avontuurlijk strandzeilen of sterrenkijken op de meest uitstekende plek. Met twee unieke hotels biedt WestCord Hotels een perfecte uitvalsbasis voor een onvergetelijke najaarsvakantie op het veelzijdige Terschelling. 

Uitwaaien 2.0

Er zijn wereldwijd maar weinig stranden die breder zijn dan de zandstranden van Terschelling. De nazomer is een ideale periode voor lange strandwandelingen en het waarnemen van de eerste migrerende vogels. De kustlijn en het omliggende duingebied vormen een belangrijke tussenstop voor vele soorten trekvogels. Met een beetje geluk kan je zelfs enkele zeldzame soorten zien. Wil je het begrip ‘uitwaaien’ naar een hoger niveau tillen? Met de juiste getijden en een gunstige wind, beleef je een onvergetelijke ervaring door te strandzeilen over het uitgestrekte zand. In een kart op drie wielen en aangedreven door de wind in je zeil kan je snelheden tot 60 km per uur bereiken, een ongeëvenaard gevoel van vrijheid. 

Jeepsafari op het strand

Vanaf 1 oktober tot en met 1 april, kun je de stranden van Terschelling op een speciale manier verkennen. Aan boord van een Land Rover of terreinwagen kan je mee op een jeepsafari door het mulle zand, langs de indrukwekkende duinen en op sommige plaatsen zelfs door het lage zeewater. Voor wie graag zeehonden wil spotten, is een tocht over de uitgestrekte Noordsvaarder een aanrader. Een andere bijzondere ervaring is een tocht richting het uiterste puntje van eiland, waar je het kleinste museum van Nederland kunt bezoeken: het Drenkelingenhuisje.

Ontspannen en heropladen

Na een dag vol herfstactiviteiten vormt WestCord Hotel Schylge, gelegen in het hart van Terschelling, een geweldige plaats om tot rust te komen. Het viersterrenhotel aan de enige natuurlijke baai van Nederland biedt een subliem uitzicht over de Waddenzee en de haven. Het restaurant Op West serveert culinaire hoogstandjes, bereid met lokale streekproducten en er is een uitgebreide wijnkaart met meer dan 60 wijnen. De WellCome Wellness met sauna, Turks stoombad, een verwarmd binnenzwembad en talrijke massages en behandelingen vormt de kroon op je verblijf.

Wie liever dichtbij de kleurenpracht van het bos verblijft, vindt in WestCord ApartHotel Boschrijck een perfecte locatie. Dit charmante hotel met een warme sfeer, gelegen nabij het bosrijke gebied van Terschelling, combineert de vrijheid van een appartement met het gemak van hotelfaciliteiten.

Sterrenkijken

Om de dag af te sluiten, kun je de magie van de nachtelijke hemel ontdekken. Doordat er nauwelijks lichtvervuiling is, is Terschelling een van de weinige gebieden in Nederland waar je echte duisternis kunt ervaren. Een van de meest bijzondere plekken om dit beleven, is de Boschplaat. Het uitgestrekte natuurreservaat is uitgeroepen tot ‘Dark Sky Park’.  

Je kan er van horizon tot horizon kijken en zo de helft van het heelal overzien. De hemel is er zo helder dat je duizenden sterren, sterrenstelsels, en zelfs de Melkweg met het blote oog kunt zien. 

Foto: Hans Jellema