Samoëns, een parel in de Haute-Savoie voor een onvergetelijke wintervakantie

In het hart van de Franse Alpen ligt Samoëns, dat is uitgeroepen tot het mooiste dorp van de Haute-Savoie en een uniek skistation is dat authentieke charme combineert met avontuur. Met zijn rijke geschiedenis, betoverende landschappen en talrijke activiteiten is Samoëns een perfecte bestemming voor liefhebbers van wintersport én voor gezinnen die op zoek zijn naar avontuur. Van skiën tot ontspanning en culinaire ontdekkingen, Samoëns is dé ideale plek voor een magische week in de bergen. Ontdek hier het zevendaagse programma voor een buitengewone ervaring!

(c) Christian Martelet
(c) David Casartelli

Dag 1 – Skiën op de pistes van het Grand Massif

Begin je vakantie goed met een dag op de 265 km aan pistes van het Grand Massif. Dit uitgestrekte skigebied, een van de grootste van Frankrijk, biedt volop afwisseling voor elk niveau. Of je nu een beginner bent of een ervaren skiër, iedereen vindt hier zijn geluk, van groene pistes tot freeridezones en leuke slalomparcours voor kinderen. Tussen de middag kun je genieten van een welverdiende pauze in een authentieke berghut met lokale Savoie-specialiteiten. Voor off-piste liefhebbers is de Combe de Coulouvrier een plek voor onvergetelijke afdalingen. Sluit deze eerste dag af met een heerlijke maaltijd in een gezellige, rustieke sfeer.

Dag 2 – Avontuur voor het hele gezin

Samoëns is de ideale plek voor onvergetelijke familie-activiteiten. De ochtend begint met een unieke en leuke activiteit voor de kleintjes: pony-sleeën. Stel je voor dat je kinderen vrolijk door een besneeuwd landschap worden getrokken door pony’s. Voor de ouders is biatlon een aanrader, waarbij je langlaufen combineert met geweerschieten – een leuke en uitdagende activiteit. Na een gezellige lunch kun je samen op avontuur met e-fat scoot, elektrische terreinsteppen waarmee je op een originele manier de vallei van de Haut-Giffre verkent. Voor de jongste kinderen zijn er yogalessen om hen te leren hun emoties te beheersen en hun lichaam te ontdekken.

(c) Christian Martelet
(c) dienst voor toerisme Samoëns

Dag 3 – Ontspanning en wellness

Na twee dagen vol activiteiten is het tijd voor een welverdiende ontspanningsdag. Begin met een sessie Afghaanse wandeling, een meditatieve wandeltechniek afkomstig van de hoogvlaktes van Afghanistan. Deze manier van wandelen, waarbij ademhaling en beweging op elkaar zijn afgestemd, helpt lichaam en geest te regenereren terwijl je de bergen rond Samoëns verkent. Na de lunch in het dorp kun je de middag doorbrengen in de wellnessruimtes Ô Fil de l’O en het spa Ô des Cimes, met Ayurvedische massages, yoga en ontspanningsbehandelingen – alles wat je nodig hebt om weer helemaal op te laden.

Dag 4 – Water en ijs

Voor de liefhebbers van extreme avonturen staat deze dag in het teken van de elementen. Begin met een unieke ervaring: de afdaling van de Frozen River. Dit winterraften op de rivier de Giffre belooft spannende momenten in de natuur. Na een traditionele lunch beleef je een bijzondere ervaring: ijszwemmen in het Lac aux Dames. Onder begeleiding van een professionele coach ontdek je de gezondheidsvoordelen van deze activiteit, zoals het versterken van je immuunsysteem. Om weer op te warmen, kun je een sessie boeken in de mobiele sauna, een warme oase midden in de bergen.

(c) Gilles Piel
(c) dienst voor toerisme Samoëns

Dag 5 – Spannende expedities

Samoëns is een paradijs voor avonturiers die op zoek zijn naar spanning. Trek eropuit naar de bevroren watervallen in de Giffre-vallei voor een introductie tot ijsklimmen. Gewapend met ijsbijlen en stijgijzers leer je de basis van deze extreme sport in een sprookjesachtige omgeving. Na een intensieve ochtend geniet je van een berglunch en test je vervolgens je uithoudingsvermogen tijdens een een trailrun op sneeuw.

Dag 6 – Terug naar de natuur

Deze dag draait om de connectie met de natuur. Doe mee aan de activiteit Man vs Wild met de gidsen van Samoëns en leer overleven in de bergen, oriënteren, vuur maken en jezelf beschermen tegen de kou. In de middag kun je hoog de lucht in voor een paragliding-ervaring, een unieke manier om de Alpen van bovenaf te bewonderen.

(c) dienst voor toerisme Samoëns
(c) Christian Martelet

Dag 7 – Een culinaire afsluiting

Sluit je week in stijl af met een culinaire ontdekkingstocht langs de lokale producenten van Samoëns. Kaas, vleeswaren en andere streekproducten staan centraal. Geniet van een heerlijke lunch in L’Étable, een bergrestaurant dat traditionele Savoyaardse gerechten serveert. In de middag kun je een patisserie workshop volgen bij de beroemde chef Ana De la Fuente en leren hoe je traditionele desserts maakt. Sluit de week af met een laatste gezellige maaltijd met familie of vrienden. Geniet van gerechten zoals soupe châtrée (uiensoep met tomme-kaas), fondue, raclette, en tartiflette, gecombineerd met een goede fles Savoyaardse wijn – de perfecte afsluiting van een charmante en traditionele vakantie in Samoëns.

Samoëns is meer dan een skigebied. Het is een bestemming waar elke dag een nieuw avontuur brengt, waar de authenticiteit van het dorp samenkomt met een divers aanbod aan winteractiviteiten. Of je nu op zoek bent naar adrenaline, ontspanning of familietijd, Samoëns heeft voor elk wat wils. Wacht niet langer en beleef een magische week in dit uitzonderlijke dorp!

www.samoens.com/nl

(c) dienst voor toerisme Samoëns
(c) Christian Martelet