Wordt Costa Almería de nieuwe Costa del Sol?

Luxueus wonen met zicht op de Middellandse Zee

​Omdat locatie een van de belangrijkste factoren blijft bij de aankoop van vastgoed, gaat Spanjespecialist Hip Estates steeds op zoek naar nieuwe hotspots en verborgen parels. Nu komt de gekende makelaar met een nieuw project in het aanbod, dat qua aantrekkelijkheid niet moet onderdoen voor de Costa Blanca, de Costa del Sol of Ibiza. Meer nog, het nieuwe project bij Mojácar aan de Costa Almería combineert luxe en duurzaamheid met natuurlijke schoonheid en een onbelemmerd uitzicht op de Middellandse Zee. Wordt Costa Almería mogelijk de nieuwe Costa del Sol?
 
Volgens Leen Vermeulen, CEO van Hip Estates, wordt de opkomende Costa Almería steeds meer gezien als dé place to be in Spanje: De regio staat bekend om zijn natuurlijke schoonheid, ongerepte stranden en kristalhelder water. In tegenstelling tot andere Spaanse kustgebieden heeft Costa Almería veel van haar traditionele Spaanse charme behouden, met authentieke dorpen zoals Mojácar en Almería stad. De regio biedt een rijke gastronomie met verse zeevruchten, tapas en lokale wijnen, en is bovendien nog betaalbaar en minder toeristisch druk. Perfect ook voor een actieve levensstijl met mogelijkheden voor wandelen, fietsen, duiken en zelfs wintersport in de nabijgelegen Sierra Nevada. Je geniet er van een van de beste klimaten van Europa met meer dan 300 zonnige dagen per jaar en milde winters. Costa Almería is goed bereikbaar met directe vluchten en een uitstekend wegennetwerk. Om deze redenen schuift Hip Estates de regio naar voor als een nieuwe aantrekkelijke bestemming voor investeerders in Spaans vastgoed.

Leen Vermeulen, CEO van Hip Estates: “Mojácar Pueblo is een charmant wit dorp met smalle, steile straatjes vol Arabische bogen en koepels. Aan de kustlijn strekt Mojácar Playa zich uit met maar liefst 17 kilometer aan prachtige stranden en verborgen baaien.”

Tussen de majestueuze Sierra Cabrera en de azuurblauwe Middellandse Zee biedt Hip Estates nu een nieuwe exclusieve residentiële bestemming aan. Dit resort biedt een unieke combinatie van luxe, duurzaamheid en natuurlijke schoonheid, perfect voor wie op zoek is naar een zorgeloos en authentiek leven in een adembenemende omgeving. Volgens Hip Estates is dit een toplocatie met stijlvolle appartementen en villa’s en een onbetaalbaar zicht op de Middellandse Zee. De hoogwaardige kwaliteit, de lifestyle en de interessante prijzen maken het een aantrekkelijk project om in te investeren en om van te genieten. Een ligging eerste  lijn aan de kust is schaars en heel duur geworden aan de populairdere Spaanse costa’s.

Luxueus wonen verbonden met de natuur 

Het resort biedt een scala aan ongelooflijke luxe appartementen en villa’s die naadloos opgaan in de natuurlijke omgeving en duurzaam gecertificeerd zijn met het BREEAM-keurmerk. Volgens Leen Vermeulen van Hip Estates is het nieuwe project één van de meest exclusieve en gegeerde residentiële ontwikkelingen momenteel in Spanje.

Het beantwoordt volledig aan de nieuwste tendensen van luxueuze afwerking, met duurzame design appartementen en villa’s die de baanbrekende signatuur van het Spaanse Cosentino dragen, met gebruik van natuurlijke materialen. Dankzij de studio van het resort kunnen eigenaars hun eigen woning op maat ontwerpen met de hulp van de interieurdesigners. Ze kiezen uit een warme mediterrane stijl, een elegante hedendaagse of een serene natuurlijke stijl. Binnen- en buitenruimtes lopen harmonieus in elkaar over en alles baadt in natuurlijk daglicht.

Bekijk het aanbod van Hip Estates binnen dit nieuwe resort:

Historisch erfgoed en natuurlijke schoonheid 

Binnen het resort bevinden zich twee monumenten die deel uitmaken van het culturele erfgoed van Spanje: het kasteel van Macenas en de Nasrid wachttoren El Pirulico. Deze historische schatten vormen een integraal onderdeel van de identiteit van het resort en geven een unieke blik op het verleden.

Het project is gelegen in het betoverend authentieke Mojácar, dat wordt beschouwd als één van de mooiste dorpen van Spanje.  Of je nu een liefhebber bent van geschiedenis, cultuur, of buitenactiviteiten, Mojácar heeft voor ieder wat wils. Bezoek de historische Plaza Nueva voor een panoramisch uitzicht en wandel door het oude joodse kwartier Arrabal.

Daarbij kunnen bewoners en bezoekers genieten van de ongerepte stranden van het Cabo de Gata-Níjar natuurpark en de kristalheldere wateren van de Middellandse Zee. Het 1.200 meter lange ongerepte strand biedt een verfrissende ontsnapping aan de drukte van het dagelijks leven.

Een compleet leefconcept 

Het mediterrane lifestyle resort biedt een scala aan voorzieningen, waaronder een sportclub, 18-holes golfbaan, strandhotel, sociale club en een academie voor watersporten. Het golfbaanontwerp van Stirling & Martin integreert volledig met de natuurlijke topografie en maakt gebruik van 100% gerecycled water.

Daarnaast biedt het resort een breed scala aan residentiële diensten, zoals zwembadonderhoud, sleutelbeheer, huishoudelijke diensten, privétransfers en tuinonderhoud. Bewoners kunnen met een gerust hart genieten van hun woning, wetende dat zij en hun eigendommen 24 uur per dag beschermd worden door een privaat beveiligingsteam.

Vakantieverhuur en beheer 

Het complete resort biedt ook een vakantieverhuurservice aan, zodat eigenaren extra inkomsten kunnen genereren wanneer zij hun woning niet gebruiken. Het resort zorgt voor het volledige beheer, zodat eigenaren zorgeloos kunnen genieten van hun investering.

Leen Vermeulen van Hip Estates besluit dat eigenaars voor de verhuur en het onderhoud volledig worden ontzorgd door de verhuurmaatschappij, wat het voordeel van een makkelijk investeringsappartement oplevert. Het is volgens haar een uiterst interessant project om zelf te genieten én om tegelijk opbrengst uit kapitaal te genereren gezien de kwaliteit, de lifestyle en de interessante prijzen.